Recensie Shay – Ik haat dat ik van je hou

Shay – Ik haat dat ik van je hou

Auteur: Tijan

Originele titel: Hate to love you

Uitgeverij: Tinteling Romance

Uitgave: E-book

Aantal pagina’s: 307 pagina’s

Isbn: 9781386595663 (ebook)

Isbn: 9789492507198 (paperback)

Beschrijving:

Regel nr. 1: Geen knappe jongens.

Dat zal misschien raar klinken en dat snap ik. Het was ook een beetje raar, maar het was de bedoeling dat de universiteit mijn toevluchtsoord zou worden. De plek waar ik opnieuw kon beginnen. De geruchten, het geroddel en de jaloezie die ik op de middelbare school had moeten doorstaan… Het zou allemaal voorbij zijn.

Niemand zou me hier kennen.

Regel nr. 2: Geen drama.

Ik zou rechten studeren. Ik zou een paar hechte vriendschappen sluiten. Alles zou appeltje-eitje gaan. Niemand ging me gebruiken of kwetsen.

Dat zou ik niet laten gebeuren.

Regel nr. 3: Nieuw jaar. Nieuwe plek. Nieuwe ik.

Toch?

Fout!

Het ging allemaal mis dankzij Shay Coleman, de aanvoerder en quarterback van het footballteam. Hij was een ‘grote jongen’ op de campus. Een arrogante kwast met die al even arrogante grijns van ‘m. Hij volgde hetzelfde college als ik.

Ik haatte hem direct…

En hij stond op het punt al mijn regels te verbreken.
Shay (ik haat dat ik van je hou) is een New Adult Sports Romance met een duister randje.

Recensie

Voor Tinteling Romance (de uitgeverij van de Nederlandse vertaling) mocht ik dit boek lezen, en meedoen aan de blogtour. Ik meldde me direct aan en heb zelfs deze blog weer in het leven geroepen ervoor. Shay klonk als een bad boy, hoe kan het ook anders met een titel als Haat dat ik van je hou. En ik val zelf ook altijd op bad boys, dus dat was lekker herkenbaar. Mijn verwachting was een heerlijk cheesy new adult boek. Wat ik kreeg was echter iets anders.

Vanaf de eerste pagina voelde ik me heel erg verbonden met Kennedy. Alsof dit verhaal over mij ging, zo veel heb ik gemeen met haar. Shay komt over als een bad boy, een player … maar dat is achteraf gezien meer het vooroordeel van Kennedy dan daadwerkelijk zijn karakter.

Gaandeweg ben ik verliefd geworden op Shay. Al moet ik bekennen dat ik ook een zwak heb voor Linde en Cage. Ik hoop dan ook echt dat hun nog een eigen boek krijgen waarin het om hun draait.

Dit boek las heerlijk weg. Ik heb hem letterlijk in een paar uurtjes uitgelezen. Er kwamen een aantal stukjes in voor die niet zo feelgood waren, en af en toe had ik wel een brok in mijn keel. Het boek was op momenten grappig en op andere momenten serieus. Het besprak onderwerpen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad of waarvan we mensen kennen die er mee om gaan.

Ik raad het boek dan ook zeker aan, voor iedereen die net als ik fan is van een high school drama met de nodige sex erin, en met een goed verhaal. Ik ben blij dat ik dit boek heb mogen lezen.

De cover vond ik zelf niet zo heel speciaal, ik las het ebook en op mijn ereader is dan alles zwart/wit. Er staat een vrouw op de voorkant. En that’s it. Maar van het fysieke boek komen de kleuren heel mooi uit en is het alweer (in mijn ogen) een hele andere cover.

Conclusie:

Ik vond het een heerlijk boek. Ik vond het hoofdpersonage, Kennedy, enorm herkenbaar en op Shay werd ik meteen verliefd. Het verhaal heeft diepgang en het leest enorm makkelijk weg. Ik ben fan!

Rating: 4/5 ♡

Met dank aan Tinteling Romance en Tijan

Tinteling Romance

Lees ook de rest van de blogtour:

Renneke’s recensie

Mariëlle / Duntax

Patty van Delft

Firefly Books

BrightBlueBooks

In de Boekenkast

Thrillers and More

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: